Brugarol BRUGAROL

CELLER BRUGAROL, aquest magnífic celler situat a unes terres de conreu de vi autòcton i preuat, s’ha construït amagat sota terra just a sota de les vinyes. Aquestes càmeres subterrànies ens endinsen cap als enigmes del celler descobrint la criança del vi i al mateix temps el joc de llums i ombres que generen l’arquitectura de RCR. Els vins i escumosos de Brugarol, sota la direcció de l’enòleg Roger Rius, han recollit diversos premis i distincions per la seva qualitat, artesania i falta d’additius. Al celler es realitzen tasts de vins, reunions d’empresa, i esdeveniments enogastronòmics on podreu gaudir de tot el que us ofereix Brugarol.

Celler Brugarol
Celler Brugarol

Celler Brugarol

BASTARD

Garnatxa blanca 13º

MALVASIA

100% Malvasia provinent de les vinyes de ‘Mas Salvà’ i Mas Antoniet 14%

XAREL·LO

100% Xarel·lo provinents de les parcel·les de Mas del Vent i Mas Antoniet 13º

ROSAT Jove

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Monastrell provinent de les paarcel·les de Mas del vent i Mas Salvà 12º

TXA TXA TXA

Garnatxa Negre i Garnatxa Peluda provinents de les finques de Mas del Vent i Mas Salvà 13,5º

NEGRE Jove

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Garnatxa i Carinyena provinents de les parcel·les de Bell-lloc, Mas del vent i Mas Salvà 13,5º

NEGRE criança

Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon de les parcel·les de la Finca Bell-lloc 14,5º

ESCUMÓS

100% Garrut de les parcel·les de Mas del Vent i Mas Salvà 12,5º
e

Espai i Esdeveniments

Posem a la teva disposició les nostres instal·lacions per acollir trobades de tot tipus. Una celebració familiar, una reunió amb vells amics, un concert privat …

Coneix l'espai
v

Visita guiada

Només per l’espectacularitat del projecte arquitectònic, el Celler ja mereix una visita. Però a més oferim l’al·licient de gaudir d’un tast guiat pels nostres guies que t’ajudaran a apreciar al màxim les virtuts i característiques dels nostres vins. Qualsevol dia de la setmana, sempre amb reserva prèvia.

Reserva
v

Els nostres vins

En despullar una ampolla del celler Brugarol no resulta difícil apreciar que el seu contingut
atresora l’essència d’un territori. En el vi reconeixem el caràcter de cada cep modelat per l’entorn de les Gavarres, on l’expert viticultor posa tots els seus esforços a mantenir el caràcter natural del raïm.

Tasta'ls
o

Els nostres olis

Les oliveres de les nostres finques es tracten amb productes 100% ecològics, per evitar per exemple la picadura de mosqueta (la seva principal amenaça). A Brugarol elaborem els nostres olis d'oliva verge extra de les varietats Argudell, Arbequina, Piqual i Manzanilla. Les oliveres són a la vall de Bell-lloc, al mas Salvà i al mas del Vent tots situats a Palamós.

Degusta

QUIN VI FEM?

En despullar una ampolla del celler Brugarol no resulta difícil apreciar que el seu contingut atresora l’essència d’un territori. En el vi reconeixem el caràcter de cada cep modelat per l’entorn de les Gavarres, on l’expert viticultor posa tots els seus esforços a mantenir el caràcter natural del raïm.

Cadascuna de les varietats de raïm s’ha plantat a la finca més adequada, per a potenciar els seus atributs. El raïm negre prové de Mas del Vent a la Fosca (Garnatxa i Carinyena), de Mas Salvà a les Gavarres (Monastrell) i de la vall de Bell Lloc (Cabernet Franc i Sauvignon). El raïm blanc és també de la Fosca (Xarel·lo i Moscatell de gra petit) i de Mas Salvà (Malvasia).

El cultiu de la vinya és ecològic, amb una integració màxima en aquests paisatges i un desenvolupament natural no modificat pels viticultors, que els permeten seguir el seu propi ritme de creixement. El seguiment de cada parcel·la és constant i exhaustiu, amb l’objectiu de respectar la plantació garantint el mínim impacte de la intervenció.

L’ELABORACIÓ

El raïm es sotmet a controls fins al seu punt òptim de maduresa i s’acompanya després en la seva evolució natural a vi. La verema és manual, en caixes petites, amb una estricta selecció dels raïms al camp a la qual seguirà una altra encara més exhaustiva, gra a gra, a la taula de selecció.

Únicament sotmès a tractaments físics (desrapat, trepitjat, premsat o refredat), la recepció del raïm respecta el caràcter de cada parcel·la i varietat. De la mateixa manera, les fermentacions espontànies i la criança respecten i reflecteixen l’essència de cada vi.

L’estructura de les ombres
Al límit entre la vinya i el bosc es troba enterrat el celler. L’obra, realitzada per l’estudi d’arquitectura RCR Aranda Pigem Vilalta Arquitectes, d’Olot, sorprèn per la seva audàcia i per la seva perfecta simbiosi amb la naturalesa. Les planxes d’acer paral·leles que s’inclinen en diferents direccions en la superfície són una original forma de donar un ordre estructurat al mateix temps que dinàmic a tot el conjunt.
Sota terra sorgeix un laberint de passadissos subterranis, foscos, aïllats, frescos i dotats d’una climatització controlada. Ens endinsem en el món de les ombres.

A través de les escletxes que queden entre les planxes, la terra i les pedres, la llum dibuixa espais, creant un camí de subtils brillantors. S’escolta el silenci, s’ensuma el vi, se sent la força dels materials i, quan vàrem tastar els vins, aconseguim per fi estimular els cinc sentits.